vakantie-andalusie

Andalusië, waar de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee elkaar ontmoeten, staat bekend om haar olijven, zonnebloemen en sinaasappels. Het gebied strekt zich uit over 87.000 vierkante kilometer en bestaat uit 8 provincies. Op één na is het de grootste autonome regio van Spanje. Er vallen
tal van pittoreske dorpen te ontdekken, gelegen tussen mooie bergketens en adembenemende valleien, en je kan er uitgebreid op citytrip gaan in de steden Malaga, Granada, Cordoba en Sevilla.

De meest zuidelijke regio van Spanje en een van de warmste regio’s van Europa: dat is Andalusië. Een geweldige plek om te genieten van je welverdiende vakantie en om te overwinteren. Tijdens een vakantie Andalusië zul je kennis maken met de ‘moeder’ van de flamenco muziek, het stierenvechten en de gealcoholiseerde wijn sherry. Geniet van je sherry bij tapas, die typerend zijn voor Spanje en in het bijzonder voor Andalusië.

Vakantie Andalusië: wat biedt het je?
Een vakantie Andalusië heeft je veel te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rijke cultuurhistorie van duizenden jaren? Historische steden als Granada en Córboda zijn zelfs benoemd als werelderfgoed door de Verenigde Naties, en een must voor de kunst- en cultuurfreak. De pueblos blancos, oftewel witte dorpjes, kenmerken Andalusie. De bekendste in de regio zijn Ronda, Jerez de la Frontiera, Mijas en Vejer de la Frontiera. De witte huizen, kleine straatjes, Moorse invloeden en vele palmbomen tonen hoe prachtig deze dorpen zijn.

De kust van Andalusie. De Costa del Sol en de Costa Del la Luz
De kust van Andalusië is 900 km lang en daarmee een absolute publiekstrekker. Met name de Costa del Sol is bekend onder zonaanbidders. Maar ook de Costa Del La Luz aan de oostkant ( Tarifa tot voorbij Cadiz) is een heerlijke plek om te verblijven. Beide costa’s zijn perfect om te overwinteren. De Costa de la Luz is erg geliefd bij de Spanjaarden zelf maar ook in opkomst onder toeristen buiten Spanje. De infrastructuur van beide kusten is perfect voor het beoefenen van watersport: zeilen, windsurfen, duiken, waterskiën.

Zonnebaden in Andalusië: hier doe je dat!
Bekende en populaire badplaatsen voor een (zon)vakantie Andalusië zijn Benidorm, Málaga, Marbella en Torremolinos. Je vindt er echter ook kleine badplaatsen die nog niet door de massa zijn ontdekt, en die daardoor heel geschikt zijn voor rustzoekers. Een voorbeeld hiervan is Nerja: een kleine en authentieke badplaats met een kleurrijk landschap én een rijke cultuur. En ook in Estepona vier je een rustige vakantie Andalusië, zonder massatoerisme.

De Sierra Nevada
De helft van Andalusië is bergachtig, en er zijn 46 toppen van boven de 1.000 meter. Koningin van de hoogtes is de Sierra Nevada, met bergtoppen van meer dan 3.400 meter. Als je van beweging houdt, kun je hier je lol op want je vindt hier omvangrijke wandelroutes, klimmogelijkheden en een gebied waar je in de winter perfect kan skiën. Zon en sneeuw tegelijk!