Bij Allicante vind je heerlijke stranden, gezellige boulevards en bovendien herbergt de streek een eeuwenoude geschiedenis. Alicante is de meest zuidelijke provincie van Valencia en dankt haar bekendheid volledig aan de gelijknamige hoofdstad Alicante. Mede door de aangename temperatuur (gemiddeld 18 graden, in de zomer oplopend tot 30 graden) is deze regio populair bij Nederlandse vakantiegangers.

Wat mag je niet missen tijdens je vakantie Alicante?

Eigenlijk draait alles tijdens een vakantie Alicante om de gelijknamige hoofdstad. Aan de kilometers lange stranden beleef je de ultieme zonvakantie. Voor de afwisseling kun je een rondje lopen over de palmenboulevard of even shoppen in de winkelstraat.

Cultuurliefhebbers kunnen tijdens hun vakantie Alicante terecht in de Oude Stad. Vooral in de Oude Stad vind je verschillende monumenten. Neem eens een kijkje bij de Sint-Rochuskerk, de Kathedraal van Sint Nicolaas of de Onze Lieve Vrouwekerk. Bijzonder aan deze laatste kerk is dat het een gotische kerk is, gebouwd op de funderingen van een Moorse moskee. Door glas in de vloer kun je de overblijfselen van deze moskee nog steeds bewonderen.

Naast de hoofdstad Alicante is ook het bergdorpje Guadelest een aanrader. Hoewel dit dorpje volledig leeft van toerisme (en je er dus echt niet de enige bent) heeft het veel mooi monumenten en bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld de barokke katholieke kerk Nuestra Señora de la Asunción, welke gebouwd is tussen 1740 en 1753. Of een gevangenis uit de 12e eeuw. Ook het Kasteel van L’Alcazaiba of San José en de Toren van Alcalá zijn aanraders.

Op zoek naar natuur tijdens je vakantie Alicante? De regio herbergt maar liefst zes nationale parken: La Font Roja (bij Alcoy en Ibi), Peñón de Ifach (bij Calpe), Montgó (bij Dénia en Jávea), Salinas de Santa Pola (bij Santa Pola), Lagunas de la Mata y Torrevieja (bij Torrevieja) en El Honde de Elche.

Op zoek naar de ideale bestemming voor een heerlijke Spaanse zonvakantie? Alicante is een stad met heerlijke stranden, maar biedt ook een culturele vakantie Alicante is geen probleem.