De Balearen is een van de populairste eilandengroepen van Spanje en ligt in de Middellandse Zee. Toeristen komen naar de eilanden om te genieten van een welverdiende vakantie waar alles mogelijk is. De schitterende natuur van de eilanden, de stranden, het milde maar zonnige klimaat en om de mogelijkheden om te feesten en te stappen zorgen voor een prachtige combinatie. De eilanden van de Balearen zijn de zonvakantie bestemming Mallorca, het prachtige Menorca, het feesteiland Ibiza en het natuureiland Formentera.

Het eiland Mallorca
Mallorca is het grootste eiland van de Balearen en is erg populair onder gezinnen, ouderen en stelletjes. Mallorca staat bekend om zijn badplaatsen, de stranden het prachtige landschap. Populaire bestemmingen op Mallorca zijn o.a. Palma, Sòller en Cap Formentor.

Per vliegtuig is de meest gangbare manier voor een vakantie Mallorca. Je kunt echter ook per veerboot Mallorca aandoen. Zowel vanaf andere eilanden zoals Menorca en Ibiza als vanaf het vastenland vanuit Barcelona, Denia en Valencia.

Meer over Mallorca

Het feesteiland Ibiza

Ibiza staat bekend om de vele feesten en clubs waar alle top Dj’s vanuit de hele wereld optreden met name rond Ibiza stad en San Antonio. Echter is Ibiza naast dat het een feesteiland is ook een prachtig eiland met een schitterende gevarieerde natuur. Je hoeft dus niet persee te feesten om te genieten van een verdiende vakantie. De kleine dorpjes in het achterland waar hippies zijn blijven hangen stralen rust uit. De parelwitte strandjes liggend in een baai, de cliffs met prachtige vergezichten en het beboste heuvellandschap zorgen ervoor dat Ibiza meer is dan party. Huur een auto of scooter en ontdek dit prachtige eiland.

Hoe te bereiken
Ibiza is het beste per vliegtuig te bereiken. Het vliegveld is bij Ibiza Stad en er vertrekken veerboten naar Barcelona, Valencia en de eilanden Mallorca en Formentera.

Meer over Ibiza

Het eiland Formentera

Formentra is een klein eiland bij Ibiza. Witte zandstranden en prachtige natuur zorgen voor een aangenaam verblijf op Formentera. Het eiland is 16km lang en door de aangelegde fietspaden perfect om per fiets te ontdekken. Je kunt op het eiland dan ook het beste een scooter of fiets huren om het eiland te verkennen.

Meer over Formentera