Als je aan Ibiza denkt, denk je aan feest! Het eiland staat wereldwijd bekend om zijn bruisende en extravagante nachtleven. Toch biedt het eiland veel meer.

Het Europese eiland dat bekend staat als party-eiland, maar zoveeeeel meer is. Zo is het noorden van het eiland heerlijk rustig in tegenstelling tot het drukke zuiden. Je vindt hier niet alleen mooie stranden, maar ook natuur en cultuur.

Leuk om te doen! Bezoek Dalt Vila, het oude stadsgedeelte van de hoofdstad Ibiza-stad. De historische stad beschikt nog over de originele stadsmuren uit de 16e eeuw. In de oude stad kun je heerlijk ronddwalen in een labyrint van nauwe straatjes. Beklim de smalle, steile straatjes en vergaap je boven aan het schitterende uitzicht.

Cultureel Ibiza

Cultuur op Ibiza? Ja! Onze twee hoogtepunten:

Dalt Vila is het oude stadsgedeelte van de hoofdstad Ibiza-stad (ook wel Eivissa genoemd). In de historische stad kun je heerlijk ronddwalen in een labyrint van nauwe straatjes. Beklim de smalle, steile straatjes en vergaap je boven aan het schitterende uitzicht.

Faro de Botafoc is een zestien meter hoge vuurtoren die gebouwd is in 1861. De toren is beroemd om het panoramische uitzicht dat je hebt als je er naast staat. Helaas is het niet mogelijk om de vuurtoren binnen te gaan.

Een stukje natuur op Ibiza

Ook de natuurliefhebber heeft zeker wat te zoeken op het Spaanse eiland. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij een van de volgende hoogtepunten:

Cova de Can Marca is een verborgen grottenstelsel van meer dan 100.000 jaar oud. Terwijl je het pad volgt dat uit het gesteente is gehakt, heb je een panoramisch uitzicht over de hele baai van Puerto San Miguel. Diep in de grotten zijn de stalagmieten en stalactieten nog te bewonderen.

Onder Eivissa liggen de zoutpannen Las Salinas. Het is één van Ibiza’s beroemdste landschappen. Ongeveer 2.662 jaar geleden speelden deze zoutvlakten een grote rol. De toenmalige bewoners wonnen het nodige zout hier. Nu is het een belangrijk natuurreservaat en onderkomen voor diverse soorten vogels. Er zijn onder andere flamingo’s te bewonderen.

Hebben we je nu al aangestoken om jouw volgende vakantie op Ibiza door te brengen? Om het je makkelijk te maken selecteerden we de beste & mooiste reisaanbiedingen voor je.

De mooiste stranden van Ibiza

Las Salinas is het strand dat vernoemd is naar de zoutpannen van Ibiza. Het blauwe zeewater is glashelder en op winderige dagen kun je hier perfect surfen. Langs het witte, brede zandstrand staan pijnbomen.

Het prachtige strand van Sa Caleta is een aantal jaar geleden gecreëerd door het weghakken van rotsen. Door de hoge rotsen zit je heerlijk uit de wind.

En verder…

In de jaren zestig en zeventig ontdekten de hippies het eiland Ibiza. Zij trokken in groten getale naar het magische eiland van vrijheid en tolerantie. Onder invloed van de hippies zijn de hippiemarkten ontstaan die nog steeds wekelijks op diverse plaatsen op het eiland worden gehouden. De hippiemarkten zijn een bonte verzameling van kunst, handgemaakte artikelen, Ibiza’s laatste mode en vintage.

La Marina is de haven van Ibiza-stad. Het is een leuke plek om extravagante mensen te spotten. Op de boulevard Paseo de Vara del Rey, lopen de meest excentrieke mensen te flaneren. Je vindt hier ook de Corsair Obelisk. Dit is het enige standbeeld ter wereld dat is opgericht ter eren van zeerovers.

Portinatx, een voormalig vissersdorp en tegenwoordig een toeristisch hoogtepunt. Het mooiste uitzicht op Portinatx en de kust heb je vanaf de Toren van de Port de Portinatx. Dichtbij het vissersdorp vind je de prachtige baai Cala Xarraca.