Glooiende bergformaties, groene valleien, weelderige bossen en prachtige stranden. Tenerife staat bekend om een gevarieerd landschap en een heerlijk klimaat. Omdat bijna de helft van het eiland beschermd natuurgebied is, leent het zich uitstekend voor (actieve) wandelvakanties. Bijna nooit in de brandende zon, want op Tenerife is het met 19 graden in de winter tot 25 graden in de zomer eeuwig lente.
Tenerife is de grootste van alle Canarische Eilanden, de bekende eilandengroep die gelegen is in de Atlantische Oceaan. El Teide is met ruim 3700 meter hoogte niet alleen de hoogste berg van Tenerife, maar ook van het complete Spaanse grondgebied. Verder is hoofdstad Santa Cruz een belangrijke haven voor vrachtschepen. Tenerife is natuurlijk vooral populair vanwege het gunstige klimaat, waardoor het zelfs in de winter tegen de 20 graden is. Bekende badplaatsen zoals Puerto de la Cruz en Playa de las Américas zorgen voor uren zon- en waterplezier. Er komen veel windsurfers naar El Medano, maar ook snorkelen en duiken behoren tot de mogelijkheden. Teno Rasca is het zeegebied tussen Tenerife en La Gomera. Dit is de ideale plek om walvissen en dolfijnen te spotten. Niet voor niets dat Teno Rasca tot Whale Heritage gebied is uitgeroepen. Als enige gebied in Europa

Tenerife en cultuur
Het operagebouw Auditorio de Tenerife, dat gehuisvest is in de hoofdstad, is ongetwijfeld de grootste eyecatcher qua gebouwen. Er is echter nog veel meer te zien en te leren in Santa Cruz tijdens een last minute Tenerife. Zo is het de verzamelplek voor het natuurhistorisch museum, een oorlogsmuseum en kunstmuseum. Voor een museum over archeologie zal je naar Puerto de la Cruz af moeten reizen. Wil je iets meer van de omgeving zien? Er zijn tal van wandelroutes gemarkeerd die je langs de meest uiteenlopende plekken voeren. Denk aan de piramides van Güímar en het dennenbos van La Esperanza.
Winkelen en uitgaan op Tenerife
In Tenerife wemelt het van de gezellige winkelstraten en boulevards, waar je tijdens een last minute Tenerife terecht kunt voor lokale producten, zoals sieraden en houtsnijwerk. Er zijn enkele winkelcentra en veel toeristische boetiekjes. Als je ’s avonds graag op stap gaat, kun je dat het beste doen in Playa de las Américas of Puerto de la Cruz. Uitgaan op Tenerife gaat vaak gepaard met livemuziek en (dans)theater. Voor de jongeren zijn er discotheken waar naast dancemuziek ook de laatste hits voorbijkomen.
Eten en drinken op Tenerife
Tenerife kent haar oorsprong in de landbouw en dit heeft eenvoudige, voedzame en lekkere gerechten opgeleverd. De belangrijkste ingrediënten in de keuken op Tenerife zijn vis, aardappelen en groenten. Locals leggen de vis uit eigen water – bijvoorbeeld zeebrasem, heek, dorade en tonijn – graag op de bakplaat en voegen er enkel knoflook, zout, olijfolie en wat peper aan toe. Geserveerd wordt het geheel met salade en gebakken aardappeltjes en je hebt een koningsmaal. De garnaal op Tenerife is eveneens niet te versmaden. Tenerife staat ook bekend om speciale gerechten, zoals kazen, sausjes en honing. Deze en nog veel meer lekkere gerechten zijn te proeven bij de vele eethuisjes en restaurants.