Gran Canaria: het eiland van de eeuwige lente
Gran Canaria wordt al jaren gezien als een ideale winterzon bestemming. Het wordt ook wel ‘het eiland van de eeuwige lente’ genoemd. Hhet eiland beschikt over een subtropisch klimaat wat zorgt voor warme zomers en zachte winters. Zelfs in ons winterseizoen kun je hier genieten van heerlijke temperaturen. En boek je een winterzon vakantie naar Gran Canaria dan hoef je je geen moment te vervelen. Playa del Inglés is verreweg de meest populaire badplaats. Aan de boulevard vind je veel leuke restaurantjes en terrasjes waar je kunt genieten van een verfrissend drankje. Wil je meer van het eiland zien, dan zijn er genoeg mogelijkheden tot uitstapjes. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de historische wijk La Vegueta in de hoofdstad La Palma.

Badplaatsen

Agaete

Bezienswaardigheden Gran Canaria

Het Parque Natural de Tamabada is het grootste natuurpark van Gran Canaria en is ideaal voor als je een dagje erop uit wilt met een huurauto of met een brommer of scooter. Sta vroeg op en bezoek het park bij zonsopgang. een sprookjesachtig uitzicht krijg je voorgeschoteld door mistflarden tussen de bomen en heuvels!

Even verder ligt de Dedo de Dios (‘Gods Vinger’), een rotsformatie in de vorm van een vinger. Bijzonder om te zien!

Een andere aanrader is de kleurrijke haven van Puerto de las Nieves. Heerlijke restaurantjes waar uiteraard vis wordt geserveerd worden afgewisseld voor heerlijke tapas.