Camping Spanje
Spanje is een van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders en dat is niet voor niets. Het is er het hele jaar door goed toeven en vooral van het voor- tot en met het najaar aangenaam warm. Langs de kust vind je mooie stranden, historische stadjes en iets verder in het binnenland heuvels en bergen. De mix van deze ingrediënten is voor veel mensen de reden om een camping Spanje te boeken. Of je nou graag de natuur in trekt of een beetje cultuur wilt opsnuiven, het kan allemaal. Daarnaast staan de Spanjaarden bekend om hun ontspannen houding en heerlijke nationale keuken.

Omgeving
Witte zandstranden, rotsachtige kliffen en de mooiste grotten. Langs de Spaanse kust kom je het allemaal tegen. Watersporters kunnen zich er helemaal uitleven, maar ook fietsers en wandelaars komen er aan hun trekken. Aan de oostkust vind je veel middeleeuwse stadjes en populaire badplaatsen. Liefhebbers van bergen moeten zeker een camping Spanje boeken in de buurt van de Sierra Nevada. Deze bergketen in de regio Andalusië is na de Alpen de hoogste van Europa. Vergezichten, bossen, meren en vlaktes wisselen elkaar hier af. Het binnenland van Spanje kent een wat minder afwisselend landschap.

Spanje en cultuur
Spanje kent een rijke cultuur met veel historie, kunst en bezienswaardigheden. De bevolking heeft als motto om alles rustig aan te doen. Veel winkels sluiten ‘s middags voor een siësta en het nachtleven komt pas laat op gang. Het meest bekende gerecht uit de Spaanse keuken is paella. Deze vismaaltijd wordt overal anders bereid. In de buurt van je camping Spanje is altijd wel een tapasbar te vinden. Tapas zijn kleine hapjes die op elk moment van de dag gegeten kunnen worden. Ze bestaan vaak uit vis, vlees of groenten en worden geserveerd met wat brood en sausjes.