vakantie Costa Brava
Vakantie Costa Brava: een van de meest bekende Spaanse streken in de regio Catalonië! De Costa Brava is de streek die bekend staat om de strandvakanties die met name bij jongeren erg populair zijn. Want de Costa Brava loopt helemaal door tot aan Blanes. Ideaal voor een zon-, zee- en strandvakantie.

Costa Brava kent een groot aantal plaatsen die als vakantiebestemming erg populair zijn. Denk hierbij aan Blanes, Lloret de Mar, Platja d’Aro, Tossa de Mar en L’Estartit als bekendste. Deze 200 km lange kuststrook begint bij Portbou aan de Franse grens en loopt tot Blanes, waar hij overgaat in de Costa del Maresme.

Costa Brava: wat kun je er doen?
De badplaatsen Blanes en Lloret de Mar staan vooral bekend als feestbestemmingen voor jongeren. Elke zomer weer worden deze badplaatsen druk bezocht door feestvierende jongeren. Blanes is ook bekend om het wereldberoemde vuurwerkfestival Concurs de Focs d’Artifici. Ieder jaar vindt deze internationale wedstrijd in de derde of vierde week van juli plaats.

Meer dan zon, zee en stappen
Maar denk je dat je tijdens een vakantie Costa Brava alleen kunt stappen en feesten, dan heb je het mis. Ook cultuurliefhebbers komen hier aan hun trekken. Zo is de Costa Brava een goed startpunt om een dagtrip naar het culturele Barcelona te maken. Voor wie van een wat rustigere zonvakantie wil genieten is bijvoorbeeld Tossa de Mar een geschikte plaats. Het is hier wat minder toeristisch dan in plaatsen als Lloret de Mar en L’Estartit.

Voor wie zon, zee, strand, een vleugje cultuur en veel uitgaan zoekt: boek een vakantie Costa Brava.