Zeg je Blanes, dan zeg je strand, jongeren en uitgaan! Dat klopt, maar er is nog veel meer te doen dan alleen op het strand liggen. Ook cultuurliefhebbers of actieve vakantiegangers zijn op hun plek tijdens een vakantie Blanes.

Blanes is een badplaats in de Spaanse autonome regio Catalonië, in de provincie Gerona. Het is de meest zuidelijke plaats van de Costa Brava. Blanes bestaat uit het hoger gelegen oude gedeelte van de stad en het nieuwe deel. Het nieuwe deel is vooral heel toeristisch. Je vindt hier de meeste hotels, de stranden, winkeltjes, restaurants en uitgaansgelegenheden. Voor een echte zon, zee en strandvakantie zit je met een vakantie Blanes dan ook goed.

Vakantie Blanes: wat kun je verwachten
Je zou het misschien niet zo snel verwachten, maar Blanes beschikt over twee grote en bekende botanische tuinen. De Mar i Murtra is een tuin met meer dan 4000 plantensoorten en in Pinya de Rosa vind je zelfs meer dan 7.000 soorten planten, waaronder verschillende aloës en cactussen. Door natuurliefhebbers ook wel tot de beste exemplaren ter wereld gerekend.
En natuurlijk wordt Blanes ook veel door jongeren bezocht voor een uitgaansvakantie. Het aanbod aan cafés en clubs is hier dan ook groot. Arena, Gotcha en Sala Vega, het zijn slechts een paar voorbeelden van populaire uitgaansgelegenheden voor een heerlijk avondje stappen.

De ideale combi met Barcelona
Een vakantie Blanes kun je ook heel goed combineren met een trip naar Barcelona. Hier bezoek je natuurlijk het stadion van Barcelona, de Sagrada Família, de Arc de Triomf en het door Gaudí ontworpen Park Güell.