Barcelona

Barcelona is een levendige cultuurstad en een pretpark voor liefhebbers van kunst en architectuur. Van Middeleeuwse kerken tot de uitbundige meesterwerken van Antoni Gaudí, van Pablo Picasso tot Andy Warhol: Barcelona heeft het allemaal. Al deze kunstschatten liggen op een boogscheut van het strand, waar je heerlijk tot rust kan komen.

In een van de mooiste steden van Europa vind je voor ieder wat wils tijdens. Een vakantie Barcelona kent niet alleen veel culturele mogelijkheden, je kunt er ook fantastisch shoppen en uitgaan. En er is zon, zee en strand! Perfect voor een heerlijke, ontspannende stedentrip of langere vakantie.

Barcelona telt meer dan 1,5 miljoen inwoners en is na Madrid de grootste stad van Spanje. De stad ligt aan de Middellandse Zee en op slechts 160 km afstand van de Pyreneeën.

Stedentrip Barcelona: waarom?

Waarom niet? De stad heeft je veel meer te bieden dan je in een lang weekend kunt zien. Boek een langere stedentrip, of kom er regelmatig terug voor een korte vakantie.

Barcelona staat natuurlijk bekend om Casa Mila en de Sagrada Familia: de beroemde bouwwerken van Gaudi. De gebouwen voldoen niet aan architecturale normen en dat maakt ze nu juist zo leuk. De grillige lijnen en de ornamenten zorgen ervoor dat je met open mond blijft kijken. Ook Parc Guell is geheel ontwerpen door Gaudi.

Kies jouw favoriet in Barcelona

Maar er is natuurlijk veel meer te zien en te doen tijdens een vakantie Barcelona. Wat dacht je van het Picasso museum? Een voetbalwedstrijd van Barça? Of een wandeling door de gezellige haven van Barcelona? De boulevard, La Rambla, kun je ook niet missen. Je vindt er niet alleen de mooiste winkels, het is ook ontzettend leuk om de straatartiesten te bekijken. Of ga een hapje eten. Tijdens een vakantie Barcelona kun je de heerlijke Spaanse tapas natuurlijk niet overslaan.

Actief in Barcelona?

Naast alle bezienswaardigheden bekijken is het ook leuk om Barcelona per fiets te ontdekken. Langs de berg waarop de stad gelegen is, ligt een prachtig fietspad. Ook begaanbaar voor minder geoefende fietsers. Op naar een actieve vakantie in Barcelona.