vakantie-costablanca

vakantie-costablanca

De Costa Blanca, de Witte kust, is een tweehonderd kilometer lang kustgebied in het zuidoosten van Spanje, tussen Denia in het noorden en Torrevieja in het zuiden. Het is onduidelijk of de kustlijn wit wordt genoemd vanwege de witte zandstranden of de amandelbomen met witte bloesems, maar beiden zijn in overvloed aanwezig. Op naar jouw vakantie Costa Blanca!

Wat mag je niet missen tijdens je vakantie Costa Blanca?
De bekendste plaats voor een vakantie Costa Blanca is Benidorm. Alles draait hier om amusement en ’s nachts gaat de pret gewoon door. Ben je op zoek naar veel feestvreugde tijdens je vakantie? Costa Blanca is the place to be voor echte party- en strandliefhebbers. Ook onderdeel van de Costa Blanca is Alicante , een van oorsprong Romeinse stad. De bestrating bestaat uit een veelkleurig mozaïek van meer dan zes miljoen stukjes. Door het oude stadscentrum, de oude wijken en de twee kastelen krijgt deze stad een historisch gezicht en een boeiende cultuur.

De duizenden palmbomen in Elche, ten zuiden van Alicante, geven deze stad een exotische sfeer én een plaatsje op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In de beschermde natuurgebieden rondom Elche kun je prachtige wandelingen maken en kolonies wilde flamingo’s observeren.

Minder bekend van naam, maar ook een echte toeristische trekpleister is Guadelest, ten noorden van Benidorm. Dit stadje ligt op een berg en heeft vele monumenten en interessante plaatsen om te bezoeken, zoals een gevangenis uit de twaalfde eeuw.

Wellness aan de Costa Blanca
Door de gehele kuststreek kunnen ook liefhebbers van wellness hun hart ophalen. Een aantal hotels heeft zich gespecialiseerd in zeewaterbehandelingen, oftewel thalassotherapie. Het echte genieten tijdens je vakantie Costa Blanca!